Scandi Standard-aktien är köpvärd

June 25, 2014
Livsmedelsföretaget Scandi Standard som tillverkar kycklingprodukter noteras på Stockholmsbörsen den 27 juni. Idag är det sista dag att anmäla sitt intresse att köpa aktier inför noteringen och i dagens nummer av Affärsvärlden anser tidningen att aktien är värd att teckna. Trenden på marknaden för kycklingbaserade livsmedel talar för, samtidigt som bolagets miljöprofil ligger rätt i tiden. Dessutom förefaller värderingen som teckningsintervallet indikerar vara attraktiv i tidningens ögon, i jämförelse med utländska kycklingtillverkare.

 

Igrene, ett intressant råvaruföretag i Sverige

April 27, 2014
Igrene har under många år arbetat med att prospektera och dokumentera markerna kring Siljan. Det finns tillgångar av metangas som företaget siktar på att ta upp och sälja. Det finns även ovanligt varmt vatten i berggrunden, vilket kan bli geotermisk energi. Olja är inte något Igrene har fokus på, men den sipprar ut helt naturlig på sina ställen. Ny gör Igrene en nyemission inför sin notering på Aktietorget. Läs artikeln och se videon om Igrene.Continue reading...
 

Lidds siktar på att notera sin aktie

April 17, 2014
Läkemedelsföretget LIDDS från Helsingborg ska enligt uppgift planera för en notering av sin aktie. Lidds hade i början av 2013 som mål att bli uppköpt under 2013, vilket dock inte har skett. Nu verkar planen i stället vara att notera aktien under hösten 2014.
Continue reading...
 

GFG Small Cap - En äkta småbolagsinvestering

April 7, 2014
Det finns många småbolagsfonder på marknaden, men problemet är att de inte innehåller några småbolag. De investerar i de större företagen på Stockholmsbörsen, bortsett från de absolut största. Nu har det dock dykt upp en klart intressant investeringsmöjlighet, GFG Small Cap (Global Financial Group Sweden Small Cap). GFG Small Cap investerar i företag på First North, NGM, Aktietorget och Nasdaq OMX Smallcap. Och det är folk med erfarenhet från denna marknad som driver företa...
Continue reading...
 

Serstech - En spännande aktie att investera i

March 11, 2014
Serstech, vars aktier är noterade på Aktietorget sedan hösten 2013, identifierar kemikalier med hjälp av världens troligen minsta och mest kostnadseffektiva Raman-spektrometer. En sak som siljer Serstechs lösning från andra lösningar är att den fungerar väldigt bra i praktiken. Allt från enkelhet, storlek, kostnad, robusthet etc gör att många kan använda den och prislappen gör att många enheter kan köpas. En klart spännande investering som man ska hålla ögonen på.


Continue reading...
 

Köpvärda aktier för 2014

March 4, 2014
Listan på de tre köpvärda aktier som sticker ut från mängden efter att rapporterna för 2013 har presenterats under första kvartalet 2014. Det är SEB-banken som valt ut de bästa aktierna att investera i. Läs genomgången av köpvärda aktier i en bra sammanställning.
Continue reading...
 

GreenOne en intressant nyemission

March 1, 2014
GreenOne gör just nu en nyemission och värderingen är riktigt tilltalande. Det är en mindre nyemission, en större till högre värdering kommer att göras längre fram i år i samband med notering på Aktietorget.

GreenOne är främst verksamt inom marin och trädgård, dvs båtmotorer och trädgårdsmaskiner. Det är miljövvänligare produkter. Försäljningstillväxten är kraftig och företaget får hela tiden utökat förtroende från sina partners, där både fler produkter och stö...
Continue reading...
 

Fantastiskt lönsamt svenskt spelföretag

February 28, 2014
I november skrev Nyemissioner.se om att Nokia investerat i det svenska mobilspelsföretaget MAG Interactive med det uppmärksammade ordspelet Ruzzle. Nu har Digitalpodden kommit över de ekonomiska siffrorna för året som slutade i augusti. Omsättningen landade på 96 Mkr och vinsten på 65 Mkr. Vilka siffror! Då ska tilläggas att bolaget först efter detta lyckats växa till 22 anställda.

P.S. Det handlar om mobilspel, inte casinospel.
Continue reading...
 

Bli en bättre trader med Anders Söderberg och Dag Müller

February 14, 2014
Anders Söderberg och Dag Müller är SEB-bankens vassaste tekniska analytiker, som har kunskap som varje trader vill ha. Den 4 mars har de en gratis föreläsning i teknisk analys i Stockholm på SEB-bankens huvudkontor. Läs mer om teknisk analys-eventet med Anders Söderberg och Dag Müller.
Continue reading...
 

Blir Nicoccino en bra börsnotering?

February 14, 2014
Väldigt lite är känt om noteringen av Nicoccino, vars aktier troligtvis ska listas på First North. Handeln ska sannolikt komma igång inom några få månader. Det lär i alla fall bli ett uppmärksammat företag, det är nämligen Jordanfonden som leder Nicoccino till en notering. Under kommande vecka är det dock redan dags för Ecoclime att notera sig.
Continue reading...
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.