Wäsa Stone & Mining AB 

VD för Wäsa Stone & Mining har ordet

Det är nu 222 år sedan porfyrindustrin startade i Älvdalen. Att åter få börja arbeta med den kungliga stenen blir för mig, styrelsen och övriga medarbetare i företaget ett nytt spännande kapitel i porfyrens långa historia från drottning Kleopatra och fram till våra dagar. Den höga status porfyren har ute i världen gör att det har variten glädje för mig att visa upp stenen, som fortfarande är mycket åtråvärd inom arkitektur och konsthantverk.Det har gjort att många har varit mycket intresserade av att få läsa stenens historia och att få vara med om att åter föra ut porfyren i världen. Projektet har tagit lång tid att förverkliga genom att det varit många inblandade under resans gång. Det är först för tre år sedan som projektet började ta sin form när Orrefors Kosta Boda visade ett stort intresse för stenen. Och där var den första riktiga utmaningen för oss att matcha porfyr och konstglas tillsammans.

Produkter i porfyr från Älvdalen och konstglas från Orrefors Kosta Boda är nu ett faktum och den första produkten " Sugar Dandy Tårtfat" har nu lanserats i flera länder. "The glob" är under tillverkning och är klar till hösten. Flera andra företag som är väl utvalda för att föra porfyren i olika kombinationer är Finja Betong, Mind, Corcrete Inc och Ramhuset som alla tillsammans gör att vi kan se porfyren i olika konstellationer på marknaden.

För oss i bolaget har det varit en stor förundran och glädje över det stora intresset i Sverige och utomlands att vilja vara med i denna spännande resa mot nya mål. Det år som vi har framför oss kommer att innebära att nya företag, samarbetspartners, arkitektföretag och återförsäljare kommer att presenteras både från Sverige och utlandet. Även provborrningar i silver och järnmalmsfyndigheter kommer att genomföras och vad detta kommer att innebära för bolagets framtid.

Jag vill också rekommendera filmen om porfyrens historia på bolagets hemsida som är en spännande resa i dåtid och nutid. Jag och styrelsen för bolaget hälsar dig välkommen som investerare i Wäsa Stone & Mining och porfyrens resa in i framtiden.

Rättvik 2010-02-28
Arne Bergli
VD