Stockpicker rekommenderar Alltele i sitt senaste nyhetsbrev. Det är ingen klockren köprekommendation, det gäller att hålla koll på hur Allteles kostnadsmassa utvecklas. Här är vad man skriver
 
AllTele, som var en av kandidaterna i Stockpicker Newsletters "vinnarnummer" nyligen, avancerade 3,7 procent till 14 kronor. Under de tre första kvartalen 2010 nådde bolaget en försäljning om 268 miljoner kronor vilket kan jämföras med det forna målet för året om 300 miljoner kronor. Men även om tillväxttakten har varit imponerande 76 procent så har kostnadsökningen varit lika stor. Stockpicker Newsletter skrev i analysen "Att växa via förvärv som AllTele har gjort och har avsikt att fortsätta med, kostar. Många gånger leder det till stora lån och stora avskrivningsbehov som sedermera innebär att det inte blir så värst mycket över på sista raden trots att den översta expanderar. Lyckas bolagets ledning att styra skutan utan att hamna i den fällan framstår aktien som minst sagt attraktiv. En första signal om så är fallet eller ej får vi i samband med bokslutskommunikén. Allra helst bör lönsamheten nu öka sekventiellt på kvartalsbasis."

Analysföretaget Redeye gjorde en aktieanalys av Alltele i november. Det finns även en bra video där Allteles vd berättar om sin tillväxt, bland annat via telefonväxlar. Det är utan tvekan ett intressant telekomföretag.