Browsing Archive: October, 2011

El-priset lägre - Prognos på el

Posted by Redaktionen on Monday, October 31, 2011, In : Råvaror 

El-företaget Elskling meddelar att medelspotpriset på el på elbörsen Nordpool blev 27,8 öre/kWh i oktober. Vilket är 1,5 öre/kWh lägre än föregående månad (29,3 öre/kWh) och 42 procent lägre än motsvarande månad föregående år (47,6 öre/kWh). Anledningen till det lägre elpriset är en hög vattenkraftsproduktion kombinerat med det svaga ekonomiska läget i Europa och USA.

Du kan varje vecka läsa prognos på el och energi på Råvarumarknaden.se från Modity Energy Trading....
Continue reading ...
 

Stureguld har lagt ett bud på Guld Invest Norden

Posted by Redaktionen on Thursday, October 27, 2011, In : Aktier 

Stureguld har lämnat ett offentligt erbjudande till aktieägarna i Guld Invest Norden AB som är noterat på Aktietorget, att överlåta samtliga aktier i Guld Invest i utbyte mot nyemitterade aktier i Stureguld. Genom affären bildas en aktör inom guld- och smyckesindustrin med god lönsamhet och en målsättning att nå en årlig omsättningstakt på 200 MSEK inom ett år.

"Guld Invest har en väl utvecklad organisation och tre intressanta affärsområden; smycken, råvaror och tjänster. ...
Continue reading ...
 

Margin Call - Ny intressant finansfilm

Posted by Redaktionen on Sunday, October 23, 2011, In : Film 
Margin Call är en ny finansfilm som är inspirerad av verkliga händelser. Den utspelar sig på en Wall Street-bank i början av finanskrisen, där de upptäcker att deras lönsamma Mortage Backed Securities-verksamhet har försatt banken i akut kris.

 
Continue reading ...
 

Fjärrvärme och NordIQ i Norge

Posted by Redaktionen on Sunday, October 16, 2011, In : Aktier 

En marknad för fjärrvärme har börjat växa fram i Norge. Landet har uppmärksammat den svenska modellen med fjärrvärme och utbyggnadstakten kommer att vara stor. Man har förstått att det är bättre att exportera elen och övergå till bl.a. biobränsleeldad fjärrvärme för uppvärmning. Under hösten 2008 pågick koncessionsförhandlingar om minst 40 nystartade fjärrvärmeverk. Nu pågår försäljning till flera av dessa verk i Norge.


NordIQ har etablerat sig på den Norska markna...

Continue reading ...
 

Gold pris kan falla under 1600 USD

Posted by Redaktionen on Saturday, October 15, 2011, In : Guld 

Gold priset kan falla under 1600 dollar enligt David Morgan på Silver Investor. Han tror även att detta prisfall på guld kan dra med sig silver längre ner. Prognosen att pris på gold ska falla går emot vad många andra tror, som snarare förutspår att priset på guld kommer att stiga då oroligheterna i världens ekonomier bara fortsätter. Exempelvis kan vi läsa att efterfrågan på fysiskt guld och silver fortsätter att vara väldigt högt. Investerare verkar se prisfallet som ett ...
Continue reading ...
 

Stureguld levererar bra rapport

Posted by Redaktionen on Friday, October 14, 2011, In : Aktier 

Vi har tidigare skrivit om att Stureguld, företaget som köper och säljer guld, skulle notera sina aktier på NGM Nordic MTF. Nu har företaget levererat sin första rapport som listat företag och den visade sig vara väldigt positiv. Intäkterna under det tredje kvartalet uppgick till 11,6 miljoner kronor och rörelseresultatet blev drygt 1,2 Mkr.

Continue reading ...
 
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.