Browsing Archive: March, 2011

Kopparberg Mineral får köp-rekommendation i aktieanalys

Posted by Redaktionen on Monday, March 28, 2011, In : Aktier 

Börsveckan ger i veckans nummer en köp-rekommendation till Kopparberg Mineral. I aktieanalysen skriver Börsveckan att företaget har tre intressanta fristående gruvutvecklingsprojekt, även om risken är hög. Planen att dela upp bolaget bör synliggöra värden och påverka aktien positivt. Det är rimligt att anta ett rikt nyhetsflöde kring bolaget, delvis från pågående prospektering och dels till följd av de planerade särnoteringarna. Samtidigt ska man beakta den höga risken i a...
Continue reading ...
 

Karolinska Development börsnoteras den 15 april

Posted by Redaktionen on Sunday, March 27, 2011, In : Notering 

Karolinska Development tänker trotsa noteringsklimatet och notera sig på Stockholmsbörsen den 15 april. Företaget gör en nyemission med teckningsperiod mellan den 30 mars  - 13 april. Priset sätts i en book building-process, beroende på utvallet av den och eventuell övertilldelningsoption så kommer företaget att hämta in mellan 422 Mkr och 710 Mkr.

Läs villkoren för nyemissionen och följ noteringsplanen. Vi kommer att uppdatera informationen vart efter de olika stegen i processen...

Continue reading ...
 

Branschfolk: Roni Bicér

Posted by Redaktionen on Wednesday, March 23, 2011, In : Personer 

Roni Bicér är grundare av Fakturabörsen (European Factoring Exchange AB). Han har över 10 års erfarenhet från ledande befattningar på finansmarknaderna som bl.a. Affärsutvecklingschef, Ancoria AB, Head of Sales & Service, E*TRADE Sverige AB, Försäljningschef, Superfund Asset Management (Branch Sweden).


Continue reading ...
 

Spelutvecklaren Star Vault gör en nyemission

Posted by Redaktionen on Monday, March 21, 2011, In : Nyemission 

Den svenska spelutvecklaren Star Vault som är noterat på Aktietorget gör en nyemission. Emissionen är på 3,58 Mkr med en pre-money-värdering på 7,16 Mkr. Företaget skriver att man behöver ytterligare 1500 spelare för att komma i ekonomisk balans, vilket man hoppas kunna uppnå inom kort.

Läs vad Star Vaults VD skriver om nyemissionen

 

Continue reading ...
 

Lär dig att värdera företag

Posted by Redaktionen on Friday, March 18, 2011, In : Aktier 

En lättbegriplig video-serie som går igenom saker som pris, marknadsvärde, resultaträkning, vinst per aktie, P/E-talet, avkastning på totalt kapital, enterprise value och EBITDA. Allt på ett väldigt pedagogiskt sätt, och gratis för den delen.

Till video-serien på AlltOmMarknaden.se


Continue reading ...
 

Sonic Biotech - Ett onoterat medicinteknikbolag

Posted by Redaktionen on Tuesday, March 15, 2011, In : Onoterat 

Sonic Biotech är ett medicinteknikbolag som utvecklar instrument för att behandla cancer genom ny teknik baserad på ultraljudsenergi. Tekniken sönderdelar tumörvävnad och genererar ett kraftigt immunsvar. Metoden är skonsam för patienten och förmodas ge minimala biverkningar.

Sonic Biotechs presumtiva primära kunder är sjukhus över hela världen som bedriver tumörbehandling. Företaget befinner sig fortfarande i ett tidigt stadie, men har börjat staka ut vägen framåt med kapita...

Continue reading ...
 

Handel med onoterade aktier

Posted by Redaktionen on Monday, March 14, 2011, In : Aktier 

Flera nya annonser har tillkommit på
Nyemissioner.se's köp- och sälj-forum för onoterade aktier. Besök forumet själv och se vilka aktier erbjuds till försäljning och efterfrågas. Tänk dock på att göra en egen analys, så att du köper eller säljer till ett rimligt pris.

Läs även vår guide om att köpa eller sälja onoterade aktier med eller utan mäklare.


Continue reading ...
 

GXG Markets - En svensk-dansk-brittisk marknad

Posted by Redaktionen on Monday, March 14, 2011, In : Aktier 

GXG Markets är en ny handelsplats för aktier. Det är den gamla ointressanta danska marknadsplatsen Dansk AMP som har tagits över av svenskar, och som nu görs till en marknadsplats för brittiska småföretag med en marketcap på 50-500 Mkr.

Här finns en längre artikel om GXG Markets, och även vi hoppas på att marknadsplatsen får en svensk närvaro. Ett första steg vore att få alla svenska onlinemäklare att ansluta sig till GXG, idag verkar endast ett fåtal större banker erbjuda ...
Continue reading ...
 

MYX - Nyskapande trading

Posted by Redaktionen on Friday, March 11, 2011, In : Aktier 

MYX är ett nyskapande sätt för trading av aktier. Du är inte längre låst vid datorn utan kan även trada direkt i mobilen. Systemet innehåller även ett speciellt skyddsnät som gör att du kan minimera riskerna, perfekt för dig som inte kan sitta framför skärmen hela dagen och följa aktiekurserna.

Bakom MYX står My Exchange Scandinavia, ett företag som vi kommer att få se mer av framöver.


Continue reading ...
 

Svanova Biotech genomför nyemission och listning

Posted by Redaktionen on Thursday, March 10, 2011, In : Nyemission 

Svanova Biotech är ett Uppsala-baserat företag som utvecklar, producerar, marknadsför och säljer diagnostiska produkter inom veterinärmedicin och livsmedelshygien till främst statliga laboratorier och djurägarföreningar.

Företaget kommer under våren 2011 att lista sina aktier på Aktietorget och gör innan det en nyemission. Aktietorget Uppland hjälper företaget med processen, och Aktietorget Uppland brukar vara duktiga på att utvärdera vilka bolag de väljer att jobba med.

 
Continue reading ...
 

Onoterade aktier: Sensidose AB gör en nyemission

Posted by Redaktionen on Sunday, March 6, 2011, In : Nyemission 

Sensidos
e är ett onoterat läkemedelsbolag som planerar att göra en nyemission med start under mars 2011. Företaget är på väg ut på världsmarknaden med en ny produkt för behandling av Parkinsons sjukdom. 

Efter två lyckade kliniska studier kan nu företaget lämna riskfasen bakom sig. Genom ett egenutvecklat läkemedel i form av mikrotabletter och en elektronisk doseringsapparat möjliggör Sensidose uppfinning en individanpassad dosering i tablettform.Det nya läkemedlet och systeme...

Continue reading ...
 

FXI - FX International gör en nyemission

Posted by Redaktionen on Friday, March 4, 2011, In : Nyemission 

FX International (FXI) gör just nu en nyemission inför sin listning på Aktietorget. Företaget bedriver automatiserad algoritmisk valutahandel. Kapitalet från nyemissionen ska företaget använda i sin trading. FXI är ett relativt nytt företag, så det är inte känt hur bra företaget kan prestera med sitt system.

Om du vill lära dig mer om valutamarknaden så har vi en bra genomgång här. Här kan du läsa mer om villkoren för FX Internationals nyemission, samt företagets planer p...

Continue reading ...
 

AroCell listar aktier på Aktietorget

Posted by Redaktionen on Friday, March 4, 2011, In : Notering 

Det Uppsala-baserade företaget AroCell planerar nu att göra en nyemission och lista sina aktier på Aktietorget. AroCell har en form av tester som gör att man kan upptäcka cancer på ett tidigt stadium.

Du kan läsa mer om AroCells planerade listning på Aktietorget. Villkoren för bolagets nyemission är inte presenterade ännu, men det borde presenteras på Nyemissioner.se inom några dagar.

Det ser ut att vara ett intressant företag. Hoppas bara att prissättningen på nyemissionen är ...

Continue reading ...
 
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.