Browsing Archive: July, 2011

CPM Group om silvermarknaden

Posted by Redaktionen on Thursday, July 28, 2011, In : Råvaror 

CPM Group
har släppt sin årliga rapport om silvermarknaden, 2011 Silver Yearbook. CPM Group är det mest ansedda företaget när det gäller att bevaka och analysera marknaden för denna ädla metall.


Råvarumarknaden.se har sammanställt ett antal frågor att besvara om silvermarknaden och ger sedan svaren. Svaren kommer från CPM Group och det är riktigt intressant kunskap. Läs om CPM Group och efterfrågan på silver. Det kommer att göra dig klokare om marknaden.

 
Continue reading ...
 

Stureguld som köper och säljer guld mot notering

Posted by Redaktionen on Saturday, July 16, 2011, In : Notering 

Stureguld är ett företag som köper guld av privatpersoner via smidiga guldbrev. Guldbreven beställs enkelt via sms eller internet, skickas hem till kunden, som lägger i sitt guld och skickar in det, och får pengar.
 
 
Stureguld siktar på en notering under tidig höst. Företaget ligger rätt i tiden, priset på guld och andra ädelmetaller ligger på väldigt höga nivåer och mycket tyder på att priserna kommer att fortsätta att stiga. Och när priserna är höga är det tilltalande f...
Continue reading ...
 

Troy Ounce - Viktigt skillnad på olika ounce

Posted by Redaktionen on Saturday, July 9, 2011, In : Råvaror 
Troy Ounce är det viktmått som används när det handlar om ändelmetaller. Men observera att det finns två olika viktmått som i dagligt tal kallas för ounce. Det vanligaste är Avoirdupois Ounce som används för att ange vikten för alla möjliga saker. När det handlar om guld, silver och andra ädelmetaller så är dock Troy Ounce (ozt) den standard som används. Men det är viktigt att du är uppmärksam när du köper värdefulla metaller, att den du köper av faktiskt menar Troy, ...
Continue reading ...
 
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.