Browsing Archive: February, 2011

G5 Entertainment år 2010 och 2011

Posted by Redaktionen on Saturday, February 26, 2011, In : Aktier 

Spelutvecklaren G5 Entertainment som är noterad på aktietorget har presenterat sin rapport för 2010 och det blev ett lysande år för företaget. Och inte nog med det, man ger även en prognos för Q1 2011 och helåret 2011 som visar på fortsatt ökad omsättning och vinst.

Läs rapportkommentaren från Nyemissioner.se, G5 Entertainment fortsätter att leverera
  

Continue reading ...
 

Steve Jobs - En fantastisk företagsledare

Posted by Redaktionen on Thursday, February 24, 2011, In : Personer 

Steve Jobs, grundare av och vd för Apple, är en av de mest imponerande entreprenörerna och företagsledarna i världen. Det går att skriva i all oändlighet om vad han har åstadkommit. Men en av de häftigaste sakerna är lanseringen av iPod, vilket tog företaget från ett relativt litet datorföretag till att bli ett stort media-företag med en omsättning och vinstmarginal som få andra företag kan mäta sig med.

Se den inspirerande dokumentären The iPod Revolution gratis på dFilm.


Continue reading ...
 

Branschfolk: Henrik Aurelius

Posted by Redaktionen on Monday, February 7, 2011, In : Personer 

Henrik Aurelius arbetar sedan februari 2011 på Strict med affärsjuridik. Han har sedan 2007 arbetat på advokatbyrån White & där han fokuserade på området bank och finans men även bolagsrätt samt företagsförvärv. Under sin tid på White & Case medverkade Henrik vid flertalet gränsöverskridande investeringar och transaktioner och företrädde såväl svenska som utländska företag, investmentbanker och riskkapitalbolag. Vidare har Henrik undervisat i avtalsutformning vid juridisk...
Continue reading ...
 

Mindark PE har sålt Planet Calypso

Posted by Redaktionen on Saturday, February 5, 2011, In : Onoterat 

Det svenska spelföretaget Mindark PE har sålt sitt mmorpg-spel Planet Calypso till det amerikanska företaget SEE Virtual Worlds för 6 miljoner dollar. Samtidigt fortsätter Mindark att erhålla 50 % av intäkterna från spelet och behöver inte längre betala löner och marknadsföring för spelet. Läs mer om Mindark PEs försäljning av Planet Calypso.

Vi har tidigare även skrivit om de noterade och onoterade svenska spelföretagen som det går att köpa aktier i.


Continue reading ...
 

Stålföretaget Ovako siktar på börsen igen

Posted by Redaktionen on Tuesday, February 1, 2011, In : Notering 

Ovakos nya VD Tom Erixon meddelar att företaget åter igen siktar på en börsnotering. En fond kontrollerad av riskkapitalbolaget Triton köpte majoriteten av verksamheten under augusti 2010. Vilka investerarna är i fonden är dock ännu så länge hemligt.

Mer om Ovakos noteringsplaner


Continue reading ...
 
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.