Browsing Archive: April, 2011

Aktier i ett av sveriges hetaste onoterade bolag till salu

Posted by Redaktionen on Tuesday, April 26, 2011, In : Onoterat 

Det kommer in fler och fler annonser på Nyemissioner.se’s Köp & Sälj-forum för onoterade aktier. Nu senast annonseras aktier ut i Tobii Technology, ett av sveriges hetaste onoterade bolag.


Till Köp & Sälj-forumet

Som alltid när det handlar om onoterade aktier så tänk på att göra din egen analys.


Continue reading ...
 

Grundkurs för investerare

Posted by Redaktionen on Tuesday, April 26, 2011, In : Aktier 

En utbildning för dig som är intresserad av aktier och investeringar. Här får du lära dig om marknadens olika begrepp, hur du värderar aktier och hur olika saker fungerar i ekonomin. Varje video är 10-15 minuter lång. Helt gratis.


Till grundkurs för investerare


Continue reading ...
 

Mindark skriver avtal med ny planet-partner

Posted by Redaktionen on Monday, April 18, 2011, In : Onoterat 

Den spanska spelutvecklaren Spaniard Blend / Pyxel Arts har meddelat att de skrivit avtal med Mindark om att lansera en egen planet i Entropia Universe.Under förra veckan meddelade även Arkadia Studios, ett företag som tidigare skrivit avtal med Mindark, att lanseringen av deras spel Planet Arkadia kommer att ske den 24 maj.

Entropia Universe har idag tre planeter

- Planet Calypso
- Rocktropia
- Next Island

Den planet som tillkommer närmast i tiden är alltså Planet Arkadia. Utifrån tidigare...

Continue reading ...
 

Köp och sälj onoterade aktier

Posted by Redaktionen on Monday, April 11, 2011, In : Onoterat 

Det har kommit in flera nya köp- och sälj-annonser på forumet för onoterade aktier. Bland annat erbjuds aktier i Syrico AB, Global Infrastruktur 1AB, Didmo AB och MedicWave AB. Är du intresserad av att köpa eller sälja aktier, gör ett besök på Nyemissioner.se's forum för onoterade aktier.


Continue reading ...
 

Enzymatica AB planerar en notering

Posted by Redaktionen on Friday, April 8, 2011, In : Notering 

Enzymatica AB, ett svenskt forsknings- och utvecklingsföretag, planerar för att lista sig på en mindre marknadsplats. Företaget har tagit fram en ingrediens kallad Penzyme, som kan användas inom läkemedel, kosmetika och andra produkter.Du kan följa Enzymaticas väg mot en notering här. Det är i dagsläget inte känt hur tidsplanen ser ut.


Continue reading ...
 

Om att investera i fastigheter

Posted by Redaktionen on Friday, April 8, 2011, In : Onoterat 

Att investera i fastigheter är oftast en mycket bra placering. Det är betydligt enklare att avgöra risknivån och oftast kan man även räkna med löpande avkastning. De är en alternativ form av investering som har blivit allt populärare i spår av aktiemarknadens turbulens.

En bra genomgång av fastighetsinvesteringar är denna video. Den ger en bra översikt av vad som påverkar priser och efterfrågan.

Under mitten av 00-talet blev det populärt att flippa fastigheter och göra snabba v...
Continue reading ...
 

Selena Oil & Gas noteras på First North

Posted by Redaktionen on Thursday, April 7, 2011, In : Notering 

First North får ett nytt olje-bolag. Det är det svenska företaget Selena Oil & Gas, verksamt inom olja och gas i Ryssland, som snart listas. Det görs via ett omvänt förvärv av Emitor Holding.

Emitor Holding är ett något avsomnat bolag som nu "säljer" sin plats på First North. Man erhåller 2,5 % av aktierna i Selana för besväret.

Även om Emitors egna verksamhet är något avsomnad så är målet att notera den på nytt, då Emitor delar ut den till ägarna innan Selena kommer in.

L...
Continue reading ...
 

Se filmen Barbarians at the Gate helt gratis

Posted by Redaktionen on Thursday, April 7, 2011, In : Aktier 

Filmen Barbarians at the Gate är en dramatisering av det legendariska utköpet av RJR Nabiso i mitten av 80-talet. Det var den största buyouten som någonsin gjorts i USA och affären satte Kohlberg Kravis Roberts (KKR) på kartan för alltid. Det blev en makalös kamp som avgjordes på övertid.Här kan du se filmen Barbarians at the Gate helt gratis. Se den online och utan registrering. Det är en film du måste ha sett om du är intresserad av finansbranschen.


Continue reading ...
 

FinnvedenBulten, aktievinnare och Koenigsegg

Posted by Redaktionen on Thursday, April 7, 2011, In : Aktier 

Om du missade vårt förra nyhetsbrev så har vi nu lagt upp några av artiklarna på webben. Läs om FinnvedenBultens inställda börsnotering, topp 10 över de bästa och sämsta aktierna under Q1 och om Koenigseggs försök att köpa SAAB.Continue reading ...
 

Karolinska Development - Aktieanalyser

Posted by Redaktionen on Monday, April 4, 2011, In : Nyemission 

Karolinska Development gör just nu en nyemission inför sin börsnotering på Nasdaq OMX Nordic Stockholm, dvs Stockholmsbörsen. Vad säger då analytikerna om erbjudandet att teckna aktier? Hittills rekommenderar en att man ska teckna och en är neutral. Läs sammanställningen över analyser kring erbjudandet att teckna aktier i Karolinska Development. Fler analyser är att vänta inom den närmaste veckan.


Continue reading ...
 

Intressant om Kohlberg Kravis Roberts

Posted by Redaktionen on Sunday, April 3, 2011, In : Film 

En intressant inblick i private equity-firman Kohlberg Kravis Roberts via en dokumentär om Henry Kravis. Firman grundades 1976 och blev en gigant på Wall Street när de köpte ut RJR Nabisco från börsen via en gigantisk LBO. Det tog 20 år innan en större affär genomfördes och fantastiskt nog var det KKR som gjorde den affären också.

Läs mer om dokumentären om Kohlberg Kravis Roberts och Henry Kravis. Om du är intresserad av finansmarknaden så är det en dokumentär du måste se.


Continue reading ...
 

Formpipe, Tilgin och Bringwell

Posted by Redaktionen on Friday, April 1, 2011, In : Aktier 

Formpipe
har tecknat avtal avseende licenser för ECM-produkten Formpipe Platina för dokument- och ärendehantering samt e-tjänster. Det totala ordervärdet uppgår till 1,5 miljoner kronor, varav 0,9 miljoner licensintäkter vilka intäktsförs under första kvartalet 2011. Aktien stärktes 3,3 procent till 15,60 kronor.

Tilgin har vunnit ytterligare en order från Bredbånd Nord i Danmark gällande nästa generations höghastighetsplattform. Ordervärdet uppgår till drygt 4 miljoner kr...
Continue reading ...
 
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.