Browsing Archive: October, 2010

Eniro nyemission

Posted by Redaktionen on Friday, October 29, 2010, In : Nyemission 

Eniro gör en nyemission under december 2010 på 2,5 miljarder kronor. Aktien har tagit enormt mycket stryk och marknaden har just nu inte mycket förtroende för företaget.

Handelsbanken får äta upp sin aktieanalys de gjorde i juni 2010 där de skrev

"Vi tror inte att en nyemission är nödvändig, men marknaden verkar ha prisat in en sådan för närvarande",

Deras riktkurs för aktien var då 25,80 kr. Aktien står nu i 4,30 kr.

Eniro har inte offentliggjort priset per aktie i sin företrä...
Continue reading ...
 

IG Markets halverar courtaget vid CFD handel

Posted by Redaktionen on Monday, October 18, 2010, In : Valutahandel 

IG Markets som erbjuder handel med derivatinstrumentet contracts for difference (CFD) halverar courtaget på svenska aktier. Det nya courtaget kommer att ligga på 0,05 % och träder i kraft den 18 oktober.

IG Markets är en del IG Group noterat på Londonbörsen. En av IG Markets hörnstenar är att ha en transparent prissättning.  Redan innan sänkningen av courtaget erbjöds kunderna att handla aktie-CFDs till de faktiska börskurserna, utan utökad spread, eftersom det innebär en extra d...
Continue reading ...
 

Aktieanalys av G5 Entertainment

Posted by Redaktionen on Thursday, October 14, 2010, In : Notering 

Axier Equities har gjort en aktieanalys av G5 Entertainment. Här kan du läsa sammanfattningen på analysen.

Spelutvecklaren G5 Entertainment har under 2010 satt trenden att konstant tvingas höja sina egna prognoser. Prognoserna har än så länge höjts tre gånger under 2010, och det ska inte ses som helt osannolikt att de kommer att höjas ytterligare en gång under året.

Prognosen för det fjärde kvartalet är idag lägre än den för det tredje kvartalet. Detta trots att G5 plane...


Continue reading ...
 

Inoff.nu - Marknadsplats för onoterade aktier

Posted by Redaktionen Direkt on Wednesday, October 13, 2010, In : Onoterat 

Nylansering av Sveriges vassaste sida om onoterade aktier, inoff.nu. Totalt finns för närvarande över 330 bolag som kan handlas inofficiellt utanför de etablerade handelsplatserna. Antalet bolag med inofficiell handel ökar för varje år och under de senaste två åren har ett hundratal bolag tillkommit. Inoff.nu erbjuder en enkel tjänst för den som komma i kontakt med köpare eller säljare av aktier i tillväxtbolag.

Ambitionen är att skapa Sveriges bästa plats för informatio...
Continue reading ...
 

Handla onoterade aktier

Posted by Redaktionen on Wednesday, October 13, 2010, In : Onoterat 

Genom registrering som VIP-medlem på Onoterat.se får befintliga aktieägare i växande onoterade bolag och intresserade investerare som letar spännande investeringar en möjlighet att hitta varandra. Medlemskapet är utformat för att underlätta enkla och snabba kontakter men behålla anonymiteten om så önskas. En VIP-medlem kan ex.vis bevaka nyheter, emissioner och lägga ut aktieposter som köpts i något av av de anslutna bolagen på O-listorna till försäljning på VIP-medlem...
Continue reading ...
 

Onoterade aktiebolag gör nyemissioner

Posted by Redaktionen on Wednesday, October 13, 2010, In : Onoterat 

Tre stycken svenska onoterade aktiebolag gör just nu nyemissioner. Om du är intresserad av att delta kontakta respektive företag.


ObsteCare AB
- Lanserar ny teknik för övervakning av värksvaghet hos födande kvinnor. Den nya övervakningstekniken som bolaget lanserar till sjukhus kan komma bli en ny och viktig del vid många framtida förlossningar världen över. Produkterna är unika på marknaden och har stor potential. (O-listan venture) 

CarpoNovum AB - Utvecklar och marknad...
Continue reading ...
 

Starbreeze nyemission 2010

Posted by Redaktionen on Friday, October 8, 2010, In : Nyemission 
Den svenska spelutvecklaren Starbreeze meddelade idag att de gör en nyemission. Meddelandet fick aktien att rasa kraftigt. Det är en företrädesemission med kraftig rabatt, vilket tvingar alla ägare att delta om de inte vill få sitt aktieinnehav kraftigt utspätt. Starbreeze valde alltså att inte göra en riktad nyemission. Läs mer om villkoren för Starbreeze nyemission.Continue reading ...
 

Pan Index lanserar spread trading

Posted by Redaktionen on Friday, October 8, 2010, In : Valutahandel 

Pan Index är en ny aktör i Sverige som erbjuder spread trading. Företaget erbjuder trading i priser på aktier, index, råvaror och valuta. Företaget har en riktigt fräsch och bra handelsplattform och dessutom en kundtjänst på som talar svenska under kontorstid (engelska under övriga tider).Pan Index kunder får tillgång till innovativ handelsplattform, konkurrenskraftiga spreads och kundservice dygnet runt, fem dagar i veckan. Läs mer om Pan Index Spread Trading.


Continue reading ...
 
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.