Browsing Archive: December, 2010

Allt om factoring-marknaden

Posted by Redaktionen on Friday, December 31, 2010, In : Onoterat 

Läs en genomgång av marknaden för factoring i olika länder. En finansieringstjänst som ofta glöms bort i debatten, men som är en väldigt hjälpsam tjänst för massor av företag. Det kan samtidigt också vara en mycket lönsam tjänst för de företag som tillhandahåller den. Det är helt enkelt en mycket intressant marknad.


Continue reading ...
 

Prospektering av metaller i Norden

Posted by Redaktionen on Friday, December 31, 2010, In : Guld 

Marknaden för prospektering av metaller och råvaror i Norden drabbades inte så hårt av finanskrisen som många hade förutspått. Nästan tvärt om, priserna har hållit sig på samma nivå och har under slutet av 2010 börjat att stiga.

Läs mer om marknaden för prospektering av råvaror i Norden. Det är en intressant utveckling här på hemmaplan.


Continue reading ...
 

Köpa och sälja onoterade aktier

Posted by Redaktionen on Saturday, December 25, 2010, In : Onoterat 

Nyemissioner.se skrev i sitt senaste nyhetsbrev följande "Det är alltid lika intressant när ni medlemmar hör av er till oss för att tipsa om något eller har någon fråga. I veckan hade vi förmånen att prata med en medlem som lagt in en annons på vårt Köp och Sälj-forum för onoterat aktier. Det hade blivit en affär och förutom att sälja aktier så hade denne även köpt aktier.Är du intresserad av att köpa aktier i något onoterat företag eller kliva av en investering? Läg...
Continue reading ...
 

Kancera förlänger teckningsperioden

Posted by Redaktionen on Wednesday, December 15, 2010, In : Nyemission 

Kancera meddelar idag att man förlänger teckningstiden i sin pågående nyemission. Det blir en rejäl förlängning fram till den 31 januari 2011. Det kan nog vara på sin plats, företaget låg inte riktigt i synk med sin marknadsföring i början. När annons var i tidningen låg hemsidan nere och ena investerarmötet hade redan varit.

Om du är intresserad så finns detaljer om emissionen här och nyintroduktion på First North kan följas här.


Continue reading ...
 

Towork gör en företrädesemission

Posted by Redaktionen on Tuesday, December 14, 2010, In : Nyemission 

Towork som är noterat på Aktietorget gör en företrädesemission på 1,24 Mkr. Pre-money-värderingen är 1,24 Mkr. Ska företaget någonsin bli något, det har tynat bort länge.


Continue reading ...
 

Vad daytraders drömmer om?

Posted by Redaktionen on Tuesday, December 14, 2010, In : Valutahandel 

Daytraders gillar ofta att ha många skärmar, här är en som tagit det hela till en rätt extrem nivå. Jag vet inte om det i sin extrema form verkligen ger bättre överblick.


Continue reading ...
 

Kopparberg Invest gör en nyemission

Posted by Redaktionen on Sunday, December 12, 2010, In : Nyemission 

Kopparberg Invest gör en nyemissionen på 2,1 miljoner kronor mellan den 6 - 20 december 2010. Ett av syftena med  emissionen är att köpa ett företag inom kapitalförvaltning och corporate finance. Kopparberg Invest planerar en notering längre fram och är alltså idag onoterat.

För dig som är intresserad av att köpa eller sälja onoterade aktier så finns bland annat Nyemissioner.se's forum för att annonsera om onoterade aktier.


Continue reading ...
 

Ska Warren Buffett få Nobelpriset i ekonomi?

Posted by Redaktionen on Saturday, December 11, 2010, In : Onoterat 

Per H Börjesson, VD på Spiltan, förespråkar att Warren Buffett bör få Nobelpriset i ekonomi.
  

​”Warren Buffett, världens bästa aktieplacerare som under en 55-årig investerarkarriär med en långsiktig köp- och behåll-strategi på aktiemarknaden fått fantastiska resultat borde få Nobelpriset i ekonomi 2011. Att ge en praktiker priset skulle också höja imagen på ekonomipriset som kritiseras för att de flesta pristagare skapat komplexa finansiella formler vilket är en anled...
Continue reading ...
 

SciBase ska notera sina aktier

Posted by Redaktionen on Thursday, December 2, 2010, In : Notering 

Dagens Industri skrev idag om att SciBase planerar att introducera sina aktier på börsen. Någon tidsplan får vi dock inte vet. Ägarna består i dagsläget av CapMan, SEB Företagsinvest, Investor Growth Capital, Stig Ollmar med familj, Anders G Eriksson och Per Eriksson.

Vad är det då SciBase gör? Det är ett medicinteknikbolag som har tagit fram ett mätinstrument för att avgöra om hudfläckar är ofarliga eller början på malingt melanom. Riktigt spännande alltså.

Följ SciBase b...
Continue reading ...
 
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.