Spelföretaget Mindark meddelar i ett pressmeddelande att de har rekryterat en ny VD, Johan Andinsson. En av uppgifterna den nya VDn får är att göra Mindark redo för en
börsnotering.

Johan Andinsson tillträder som ny VD för MindArk PE AB

Johan Andinsson tillträder den 1 september 2011 befattningen som verkställande direktör i MindArk PE AB.

Johan kommer närmast från Valentin & Byhr Reklambyrå AB där han som verkställande direktör genomfört en omfattande omstrukturering av verksamheten med mycket positiva resultat. Johan har lång erfarenhet inom kommunikation, PR och design där han innehaft olika ledande befattningar inom bland annat Formtech AB, Cliff Design AB och Design Communication AB.

Johan är född 1972.

Johan Andinsson efterträder MindArk`s grundare och huvudägare, Jan Welter Timkrans, som kvarstår i bolagets styrelse.

Jan Welter Timkrans har under sin period som verkställande direktör etablerat bolaget som ett av de ledande företagen inom den s.k. MMOG-branschen, Massive Multiplayer Online Games med bolagets tekniska plattform Entropia Platform och den virtuella världen Entropia Universe som bas för utveckling av olika spelkoncept.


”Vi ser nu en ny fas i bolagets utveckling där de första två perioderna i form av etablering och utveckling av produktkoncept och tekniska plattformar  skapat grunden för tillväxt med lönsamhet. I kommande period kommer bolaget att fokusera på utveckling av sin partnerstrategi där fristående aktörer i marknaden självständigt driver och utvecklar sitt eget spelkoncept och där MindArk tillhandahåller infrastrukturen i form av Entropia Platform och Entropia Universe.

Med rekryteringen av Johan Andinsson tillförs bolaget nu den kompetens som är nödvändig för konsolidering av verksamheten med mål att skapa tillväxt och uthållig lönsamhet. Den övergripande uppgiften för Johan blir att förbereda bolaget för den planerade börsintroduktionen i slutet av 2012 och vidta alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa kvalitet i processer och partnerrelationer” säger Fred Rosenthal, styrelsens ordförande.

Läs mer om alla noterade och onoterade svenska spelföretag det går att köpa aktier i
.