Den tredje största mobiloperatören i Singapore, Mobile One, har nyligen lanserat en app-portal, M1 AppStore, där 24MAS är en utvald partner. 24 Mobil Advertising Solutions levererar som partner annonsfinansierade spel och applikationer till portalen.

Sydostasien är världsledande inom användning av mobilapplikationer. M1 AppStore stödjer de vanligaste mobiltelefonerna som iPhone, Android, Symbian, Windows Mobile och Java. Applikationerna är uppdelade i kategorierna spel, underhållning, sport, sociala medier och utbildning. 24MAS, ett onoterat bolag, kommer i samarbetet att leverera spel som helt kommer att finansieras av helskärmsannonser vilket betyder att de distribueras helt gratis till användarna. Annonsfinansierade medier är vanligt förekommande inom alla traditionella medier och mobiltelefonen får nu ett allt större fotfäste.

- Singapore är en av de mest expansiva marknaderna i Asien med hög mobilpenetration och många reklamköpande företag. Att kunna erbjuda marknaden en helt ny annonskanal tillsammans med landets tredje största mobiloperatör är en väldigt positiv utveckling för 24MAS arbete i Asien, säger Mikael Norberg, Managing Director, Asia-Pacific, 24MAS.

24MAS lansering av annonsfinansierade mobilspel med M1 AppStore förtydligar att det pågående skiftet för reklambärande medier går från traditionella till digitala medier. Mobiltelefonen är idag en av de snabbast växande reklamkanalerna.

Samarbetet mellan Mobile One och 24MAS kommer att utökas under de kommande månaderna och 24MAS räknar med att dubbla antalet lanserade spel fram till december 2010.