Börsnoteringar skjuts upp

Många företag hade laddat för en börsnotering under våren 2010. Turbulensen i ekonomin har dock fått majoriteten av företagen att skjuta på sina planer. Förhoppningen hos de flesta är dock fortfarande att kunna noteras under 2010.

Ostnor AB - Vattenkran-företaget Ostnor planerade en börsnotering under 2010, men styrelsen tog under mitten av maj beslutet att pausa planerna. Företaget ägs av Priveq Investment samt de tidigare ägarna av Mora Armatur och FM Mattsson.

TAT The Astonishing Tribe AB - Framgångsrika TAT som gör användargränssnitt till mobiltelefoner och andra prylar bestämde sig i maj för att pausa noteringsplanerna. Målet är dock fortfarande att noteras, då man vill använda noteringen som en plattform för att köpa andra företag.

CMQ Intressenter AB - Det pratades i början av året om att klädkedjan MQ jobbade hårt för att bli det första företaget att noterades under 2010. Den tidsplanen har nu ändrats, men målet är fortfarande att komma in på börsen innan året är slut.

Byggmax trotsar turbulensen

Byggmax Group AB - Till skillnad från andra bolag så trotsar byggvaruhuskedjan Byggmax turbulensen i ekonomin och siktar på en notering den 2 juni 2010. Företaget gör ingen nyemission utan ägarna säljer befintliga aktier. Om övertilldelningsoptioner mm utnyttjas maximalt så kan upp till 49,1 % av aktierna säljas till nya ägare.Om du vill läsa mer om börsnoteringar så läs mer på Nyemission.nu om börsnoteringar.

Se även denna video om hur en börsnotering fungerar på AlltOmMarknaden.se