Börsnotering av Pallas Group

VD har ordet

Pallas Group planerar en börsnotering på First North under juli 2010 och gör innan det en nyemission. Nedan är några ord från företagets VD.

”Lägg inte alla ägg i samma korg då kommer det gå dig väl”, ja så sade morfar till mig på kajen hemma på ön, Orust år 2003, när jag berättade om mina planer att köpa en större tankbåt. Jag gick då hem och strukturerade upp oljeverksamheten i ett bolag och rederiverksamheten i ett annat bolag, samtidigt som jag funderade på vad tredje verksamhetsbenet skulle bli.

Mycket har hänt sedan dess och Pallas Group äger idag två båtar, driver en lokal västsvensk kreditverksamhet i Pallas Kredit samt har investerat i fyra oljekällor i Pallas Oil. Vi har alltid haft växtvärk men också dagar då vi legat lågt och inväntat rätt tillfälle för exempelvis ett båtförvärv. Vi har hela tiden haft ambitionen att ha en ödmjuk anda och jobba i det tysta. Genom att använda mina förfäders och mentorers råd och sunt tänkande tillsammans med en mix av ny teknik har vi byggt upp en solid företagsgrupp som har framtiden för sig.

Att genom små omkostnader och en stor kassa kunna utnyttja alla de möjligheter som vi ser öppna sig, inom shipping-, olje- och kreditbranschen under 2010, blir ett spännande äventyr. Samtidigt måste vi vara mycket noggranna med vilka steg vi tar då de kommer att bestämma hur Pallas Group kommer att se ut under de kommande åren.

Jag glömmer aldrig bort min bohuslänska uppfostran, där ödmjukhet, tystlåtenhet och barmhärtighet är nyckelord för mig. Dessa nyckelord blir allt viktigare när jag nu, som entreprenör och huvudägare, skall förvalta såväl mina egna som investerares kapital i vår framtida expansion.

Välkommen att bli delägare i Pallas Group du också! Välkommen ombord på båten med framgång som sluthamn!

Fredrik Johansson
VD, huvudägare

 

Börsnotering av Pallas Group